No és només que una economia basada en el desenvolupament de les persones sigui possible, sinó que ja existeix. La Federació SETEM presenta la nova publicació ‘Mirades globals per a una altra economia’ que mostra experiències d’èxit d’economia solidària a tot el món.

La publicació que presenta SETEM és fruit d’un llarg treball de reflexió i lluita. En el context actual de crisi del sistema, retallades socials i explotació del medi ambient i de les persones, ens sembla especialment útil i important mostrar que hi ha moltes altres maneres de gestionar la societat i l’entorn.

Avui existeixen milers de pràctiques econòmiques que operen amb una racionalitat diferent de l’economia capitalista i que intenten guiar-se per valors com la justícia, la solidaritat, la participació, la cooperació, la comunitat i la sostenibilitat. La publicació ‘Mirades globals per a una altra economia’ analitza la situació actual de l’economia mundial i plantega la possibilitat que l’economia solidària es converteixi en una alternativa al capitalisme. El llibre ens submergeix en la història de quinze experiències d’economia solidària, que relaten pràctiques d’èxit: cinc d’africanes, cinc americanes i cinc de l’Estat espanyol.

La publicació s’editarà en castellà, català, francés i gallec i ha estat realitzada amb la col·laboració de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECID).

Presentació internacional
La presentació internacional de ‘Miradas Globales’ tindrà lloc a:

  • Barcelona. Dimecres 4 de juliol, 18h. Centre Sant Pere Apòstol. C. Sant Pere Més Alt, 25.
  • Vitoria-Gasteiz. Dissabte 7 de juliol, 10h. Casa de Asociaciones Simone de Beauvoier. C. San Ignacio de Loyola, 8.
  • Madrid. Dimecres 18 de juliol. Seu de SETEM MCM. C. Gatzambide, 50.
  • Pigüé (Argentina). Dijous 26 de juliol.
  • Montevideo (Uruguai). Dijous 2 d’agost.

S’entregarà un exemplar de la publicació a les persones assistents a la presentació. Cal confirmar prèviament l’assistència en aquest formulari.

A les presentacions, tindrem el gran plaer de comptar amb els autors de la publicació i protagonistes de l’Economia Solidària a l’Africa, l’Amèrica Llatina i l’Estat Espanyol:

– Pablo Guerra (Uruguai). Un dels màxims experts mundials de l’Economia Solidària, és l’autor dels dos primers capítols i ha realitzat la compilació dels casos pràctics. Professor a la Facultat de Dret de la Universitat de la República (Montevideo – Uruguai), ha contribuit a la formació de l’espai MERCOSUR Solidari i molts d’altres espais d’Economia Solidària a l’Amèrica Llatina.
– Bibiane Tuina (Burkina Fasso). Membre de la Junta de l’Associació GAFREH (Grup d’Acció de Dones per a la Recuperació Econòmica de la regió d’Houet). Bibiane ens presentarà un cas d’èxit que ha donat solució integral a dues problemàtiques greus del país: empoderar econòmicament a les dones i reciclar bosses de plàstic (la seva ingesta és la primera causa de mortalitat animal a Burkina Fasso).
– Francisco Martínez (Argentina). President de la Cooperativa textil Pigüé, una fàbrica recuperada pels seus treballadors i treballadores l’any 2005. Ens presentarà el cas de la Cadena Textil Solidària com una experiència que aconsegueix que tota la trajectòria des que es produeix el cotó fins a que es ven la peça de roba sigui un procès d’economia solidària.

Share This