Comencem l’any amb bones notícies, junts hem aconseguit l’objectiu! Gràcies a tots i totes els que heu col·laborat en el Crowdfunding llançat per Alternativa3 els/les joves de Cecocafen a Nicaragua tindran les beques que necessiten per continuar els seus estudis i un aula d’informàtica millor equipada i amb connexió a internet.

L’educació dels/les joves de CECOCAFEN és una de les eines més eficaces perquè aquesta cooperativa de Nicaragua pugui seguir creixent i ajudant a millorar la vida dels productors/as de cafè de Comerç Just. Els/les joves aporten els seus coneixements a la comunitat aconseguint millores tècniques, socials i administratives que reverteixen positivament en les condicions laborals i socials de la comunitat.

El programa de BEQUES per a joves de les comunitats rurals del Tuma-La Dalia (Nord de Nicaragua) neix arran d’un diagnòstic realitzat sobre els nivells educatius de la zona. El resultat indicava que la mitjana d’escolarització és de segon grau de primària per un 60% dels enquestats, i el 40% restant no sabia ni llegir ni escriure. Es va concloure amb un índex negatiu de desenvolupament.

Aquest projecte es podrà finançar gràcies la cooperació col·lectiva de les 59 persones i entitats que han participat en el crowdfunding, i al donatiu de sis mil euros de Bonpreu.

Alternativa3 i CECOCAFEN us donem les gràcies a tots/es els que, com nosaltres, creieu en el comerç just i amb la vostra col·laboració feu possible el canvi cap a una societat que basi el seu desenvolupament en el respecte als Drets Humans i al Medi ambient i no exclusivament en el benefici econòmic. La vostra aportació s’utilitzarà per cobrir les despeses de transport, el material escolar i l’alimentació d’estudiants de secundària, estudis tècnics i universitaris. Així com per aconseguir més ordinadors, material informàtic i connexió a internet.

Més informació: http://www.alternativa3.com/ca/a3ong/projectes/beques-per-cooperatives-associades-cecocafen.html

Veure video del projecte: http://www.youtube.com/watch?v=xt_hiwtj3u0

Junts ho hem aconseguit!